img19

مشکلات روکش دندان و تعویض آن

روکش کردن دندان یکی از بهترین راه حلهای ابداع شده برای تقویت ساختار دندان آسیب دیده میباشد. تقریبا همه افراد زمانی در طول زندگی خود مجبور به روکش کردن دندان میشوند. روکش برای ترمیم لب پر شدگی و شکستگی، ترک خوردگی، پوسیدگی گسترده و تغییر رنگ و بدشکلیهای شدید دندان و همچنین برای محافظت از دندان عصب کشی شده مورد استفاده قرار میگیرد. اما روکش دندان نیز همانند هر ترمیم دندانی دیگری طول عمر مشخصی دارد و در صورت عدم مراقبت مناسب ممکن است زودتر از به پایان رسیدن عمر خود خراب شده و نیاز به ترمیم یا تعویض پیدا کند.

برای آشنایی بیشتر به مقالات مزایا و معایب روکش دندان مراجعه کنید.

روکش دندان
مشکلات روکش دندان و تعویض آن 5

مشکلات متداول روکش دندان

هنگامی که دندان خود را روکش میکنید، دندانپزشک تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا مطمئن شود دوام دندانی که روکش شده زیاد و طول عمر آن بلند باشد. اما معمولا طول عمر متوسط روکش 5 تا 15 سال می باشد.

برخی از مشکلات متداول مربوط به روکش دندان، عصب کشی است. یکی از دلایل آن این است که دندانی که عصب کشی شده است به همان دلیلی که ابتدا منجر به آسیب دیدن آن شده باز هم ممکن است آسیب ببیند. به همین خاطر دندانپزشک باید مرتبا وضعیت سلامت دندانها را بررسی نماید.

همچنین ممکن است روکش در اثر فشار زیاد یا ضربه یا عاداتی مانند جویدن یخ، مداد یا باز کردن در بطری و یا دندان قروچه های شبانه ترک برداشته یا بشکند.

گاهی اوقات نیز در صورتی که بخشی از چسب دندانپزشکی که برای چسباندن روکش استفاده شده است به دلیلی از بین برود روکش شل میشود.

اگر چه جنس روکش به گونه ای است که دچار پوسیدگی، خوردگی و فرسایش نمیشود اما دندان طبیعی زیر آن چنین مصونیتی ندارد و در صورتی که باکتریها راه نفوذ به زیر روکش پیدا کنند، دچار پوسیدگی و کرم خوردگی میشود. از طرفی به علت وجود روکش ممکن است خیلی دیر متوجه این موضوع شوید.

فعالیتهای ورزشی و بازیهای برخوردی نیز ممکن است باعث ضربه دیدن روکش و شکستن آن شوند.

روکش دندان
مشکلات روکش دندان و تعویض آن 6

مشکلات ترمیم و تعمیر روکش دندان

هنگامی که متوجه شدید روکش دندانتان دچار مشکل شده است باید هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید. اولین مسئله ای که باید مشخص شود این است که آیا روکش قابل ترمیم است یا باید تعویض شود. در صورتی که مشکل صرفا زیبایی باشد و ترک مویی یا لب پر شدگی کوچکی ایجاد شده باشد اغلب با باندینگ کامپوزیت دندان یا مواد پر کننده دیگری میتوان آن را ترمیم کرد. اگر آسیب گسترده تر باشد باید سلامت دهان، وضعیت دندان و هزینه نیز در نظر گرفته شود. ممکن است شرایط دندان به گونه ای باشد که کشیدن آن و کاشت ایمپلنت گزینه بهتری محسوب شود.

در هر صورت تمامی جوانب در نظر گرفته میشود و بر اساس شرایط و ترجیحات شخصی بیمار تصمیم گیری میشود.

پیشگیری از نیاز به ترمیم روکش

بهترین راه همیشه پیشگیری است. رعایت بهداشت دهان اولین اصل حفظ سلامت دندانها، لثه و ترمیمهای دندانی می باشد. مراقبت از دندانها موجب افزایش طول عمر آنها میشود. دندان روکش شده نیازی به مراقبت ویژه ندارد بلکه همان مراقبتهای روزمره که برای دندانهای طبیعی خود باید انجام دهید، نیز کفایت میکند. حداقل روزی دو مرتبه مسواک بزنید و یک مرتبه نخ دندان بکشید. این کار برای پیشگیری از عفونت لثه و حفظ سلامت استخوان فک نیز حائز اهمیت است. از مسواکی با موهای نرم استفاده کنید. هر شش ماه یک بار برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید مشکلات دندانی را هر چه سریعتر شناسایی کنید درمان آنها ساده تر، کم هزینه تر، راحت تر، کم تهاجمی تر و موفقیت آمیز تر خواهد بود.

در این مقاله نیز به بر رسی زمان مناسب تعوض روکش پرداخته ایم.

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Call Now Button