کاشت ایمپلنت دندان قطعا به عنوان تصمیمی بسیار مهم و تاثیرگذار در زندگی به شمار می رود که ضمن افزایش اعتماد به نفس افراد، می تواند زندگی آن ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در همین راستا ایمپلنت دندان به عنوان یک درمان ایده آل به شمار می رود که متقاضیان زیادی را دارد. پروسه کاشت ایمپلنت شامل مراحل مختلفی شده که دقت به هر یک از آن ها در افزایش کیفیت نهایی درمان موثر است. یکی از این بخش ها روکش ایمپلنت یا همان تاج می باشد. در پایان درمان ایمپلنت تنها بخشی که از سوی شما قابل مشاهده است، روکش ایمپلنت دندان است. در واقع پس از نصب روکش ایمپلنت، تنها تاج یا همان روکش قابل مشاهده خواهد بود. با این حال ممکن است پس از قرارگیری روکش مشکلاتی برای آن رخ دهد. بنابراین باید با نکات مربوط به نگهداری ایمپلنت دندان آشنا باشید.
کلینیک های دندانپزشکی که به اجرای ایمپلنت دندان برای متقاضیان مختلف می پردازند، ضمن گوشزد کردن نکات مهم در این زمینه، اطلاعاتی را در رابطه با نحوه نگهداری ایمپلنت دندان و روکش آن نیز آن ارائه خواهند داد. در واقع روکش به عنوان یکی از بخش های بسیار مهم ایمپلنت به شمار می رود. در صورتی که توجه کافی به این بخش ایمپلنت نشود، قطعا ممکن است روکش ایمپلنت برای شما دردساز شود.
روکش ایمپلنت چیست؟
پس از پایان یافتن فرآیند کاشت فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک افراد و قرارگیری اباتمنت به منظور متصل کردن روکش و فیکسچر، نوبت به روکش ایمپلنت خواهد رسید. در واقع بخش مهمی از نکات نگهداری ایمپلنت دندان مربوط به روکش ایمپلنت می شود. به دلیل این که روکش بیشتر از سایر اجزا در معرض دید می باشد، بهتر است مورد توجه بیشتری قرار بگیرد و همچنین پس از درمان توجه بیشتری به آن شود. روکش ایمپلنت ممکن است به وسیله مواد گوناگونی ساخته و مورد استفاده قرار بگیرد. از جمله روکش های متداول می توان به روکش زیرکونیا (فول سرامیک)، روکش سرامیکی بر پایه پرسلن، روکش فلزی pfm، روکش ایمکس و … اشاره داشت. هر یک از روکش های ذکر شده به عنوان بهترین گزینه های روی میز برای استفاده در تاج ایمپلنت به شمار می روند. بنابراین در مشاوره های مربوط به ایمپلنت خود حتما از کیفیت روکش موردنظر اطمینان حاصل کنید.
افتادن روکش ایمپلنت از مشکلات روکش ایمپلنت
یکی از مشکلات روکش ایمپلنت، افتادن آن می باشد. در واقع بروز برخی از اشتباهات ممکن است منجر به افتادن روکش ایمپلنت شود. معمولا پزشک در ارائه اطلاعات مربوط به نگهداری ایمپلنت دندان، به شما ذکر خواهد کرد که افتادن روکش ایمپلنت می تواند دلایل گوناگونی را داشته باشد. در ادامه قصد داریم تا برخی از مهم ترین مسائلی که باعث می شوند تا روکش ایمپلنت از محل خود خارج شود را مورد بررسی قرار دهیم.
- اگر پروسه چسبانده شدن روکش ایمپلنت به شکل صحیح انجام نشده باشد، ممکن است روکش ایمپلنت از محل خود جدا شود.
- محاسبات اشتباه دندانپزشک می تواند منجر به بلندتر شدن دندان ایمپلنتی نسبت به سایر دندان ها شود. این مشکل باعث افتادن ایمپلنت دندان می شود.
- برخی اوقات مشکلات روکش ایمپلنت مربوط به شل شدن پیچ آن می شود. در صورتی که پیچ ایمپلنت شل شود، ممکن است روکش از محل موردنظر خارج گردد.
- در نظر نگرفتن عوامل تاثیرگذار در نگهداری ایمپلنت دندان، می تواند منجر به افتادن روکش شود. توجه داشته باشید که زاویه صحیح روکش و مواردی از این قبیل در قرارگیری هرچه بهتر روکش موثر خواهند بود.
- تحلیل استخوان به مرور زمان منجر به از بین رفتن روکش دندان شده که در چنین شرایطی بیمار نیاز به حضور در کلینیک خواهد داشت.
نگهداری ایمپلنت دندان
برای این که بتوانید عمر ایمپلنت دندان خود را بیشتر کنید و از صدمات و معضلات مربوط به آن دور بمانید، باید با روش های نگهداری ایمپلنت دندان آشنا شوید. نگهداری ایمپلنت دندان شامل راهکارهای مختلفی می شود که توجه به هر یک از آن ها بسیار مهم است.
- استفاده از نخ دندان را به هیچ وجه فراموش نکنید. در داروخانه ها، نخ دندان های جدید مخصوص کاشت وجود دارند که به پاکیزه سازی هرچه بهتر محل کاشت ایمپلنت می پردازند. لازم است که بدانید، استفاده از نخ دندان موجب جلوگیری از عفونت های پیرامون محل کاشت ایمپلنت می شود.
- بهتر است از غذاهای چسبنده و سفت دوری کنید. مواد غذایی سفت مانند تافی، آب نبات، هویج و … از جمله مواردی هستند که می توانند در کاهش عمر ایمپلنت دندان موثر باشند.
- برای مراقبت های بهداشتی مربوط به دهان و دندان، به سراغ محصولات ضد حساسیت بروید. نگهداری ایمپلنت دندان با خمیردندان ضد حساسیت و همچنین مواد بهداشتی مختلف، باعث خواهد شد تا شما بتوانید عمر ایمپلنت را بیشتر کنید.
- ویزیت منظم زیر نظر پزشک متخصص را هرگز از یاد نبرید. حتما در بازه های زمانی منظم به سراغ دندانپزشک خود بروید تا از سلامت دندان های خود مطلع شوید.
راهکارهای پیشگیری از افتادن روکش و جلوگیری از مشکلات روکش دندان
روکش دندان به عنوان بخش مهمی از ایمپلنت به شمار رفته که هرچه در نگهداری ایمپلنت دندان به صورت بهتری عمل کنید، از این بخش نیز مراقبت خواهد شد. مهارت پزشک در قرارگیری هرچه بهتر روکش تاثیر مستقیمی را دارد. همچنین چسب استفاده شده در قرارگیری روکش از دیگر عوامل تاثیرگذار در کیفیت نهایی اجرای ایمپلنت است. برخی راهکارها در جلوگیری از افتادن و مشکلات روکش دندان موثر هستند.
- حتما به بهداشت دهان و دندان خود توجه کافی را داشته باشید و به هیچ وجه استفاده از محصولات بهداشتی را فراموش نکنید.
- طبق نظر دندانپزشک خود به استفاده از یک روکش بسیار باکیفیت بپردازید که عمر آن نیز زیاد است.
- از فشردن دندان ها بر روی یکدیگر جلوگیری کنید.
- از مصرف غذاهای سفت اجتناب کنید.
- اگر در ورزش های گوناگون شرکت دارید، حتما از محافظ دندان برای جلوگیری از آسیب به روکش دندان استفاده کنید.
سخن پایانی
همکاری با یک کلینیک دندانپزشکی معتبر مانند کلینیک پرتومهر، می تواند در کاهش آسیب های مربوط به روکش تاثیر مستقیمی را بگذارد. برای اجرای هرچه بهتر پروسه کاشت ایمپلنت و روکش آن، ضمن انتخاب یک کلینیک معتبر مانند پرتومهر باید به نکات مربوط به نگهداری ایمپلنت نیز دقت کنید. شما می توانید با ایجاد ارتباط لازم با پرتومهر، از مشاوره های لازم در این زمینه بهره مند شوید.